ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο ήρωάς μας (Κυριάκος) εκδηλώνει τις βασικότερες αντιρρήσεις των παιδιών της προσχολικής ηλικίας: δε θέλει να φάει, να πλυθεί, να κοιμηθεί και να συνεργαστεί. Αυτές αντιμετωπίζονται από τη μητρική φιγούρα της συνταξιδεύτριάς του (Φούλας) με χρήση ωραίων ιδεών και κατάλληλων αντικειμένων (πχ ένα μυρωδικό σαπουνάκι) και χωρίς να επιστρατεύεται καταναγκασμός ή / και απειλή τιμωρίας. Με αυτό τον τρόπο ο Κυριάκος μαθαίνει να Βρίσκει κάτι ωραίο σε όσα μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρούσε υποχρεώσεις. Ταυτόχρονα, όλο το έργο , από το κίνητρό του μέχρι την κατάληξή του διαπνέεται από την κεντρική έννοια της αγάπης (προς τη γιαγιά, τη φύση κλπ) και των όμορφων συναισθημάτων που έπονται αυτής.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Σε όλη την παράσταση υπάρχει ζωντανή μουσική η οποία φέρνει τα παιδιά σε άμεση επαφή με την πηγή ήχου και το ακουστικό αποτέλεσμα. Παρουσιάζονται όργανα από όλες τις οικογένειες οργάνων. Θα ακουστούν διαφορετικά είδη μουσικής όπως μπλουζ, παραδοσιακή. ινδιάνικοι ρυθμοί κ.ά. Υπάρχουν συγκεκριμένοι μουσικοκινητικοί στόχοι, βασικοί και προσεγγίσιμοι για τη συγκεκριμένη ηλικία, όπως γλιστρήματα της φωνής από τα ψηλά στα χαμηλά, μεταβαλλόμενοι ρυθμοί κ.ά. Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά θα μάθουν το όνομα των οργάνων και το πώς παράγει ήχο το καθένα.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Επιστρατεύονται κατά τη διάρκεια της διάδρασης σκηνικά αντικείμενα με τα οποία έρχεται σε επαφή το παιδί και οξύνει τις αισθήσεις του (πχ την όσφρηση με ένα στικ κανέλας) και τις κοινωνικές του δεξιότητες (πχ με ένα σετ τουβλάκια που θα χρησιμοποιηθούν για κοινή κατασκευή).

ΔΙΑΔΡΑΣΗ

Στην παράσταση υπάρχουν δύο άξονες διάδρασης: η άμεση (θεατρικό παιχνίδι) και η έμμεση (μίμηση κινήσεων). Με την πρώτη εξυπηρετούνται οι παιδαγωγικοί στόχοι που συνδέονται με τις αντιρρήσεις του ήρωα καθώς και η όξυνση των αισθήσεων. Με τη δεύτερη η συμμετοχή και η εξοικείωση με μη τετριμμένα επίπεδα κινήσεων.

ΕΙΚΟΝΑ

Τα ζωντανά σκηνικά που μεταβάλλονται από σκηνή σε σκηνή, η χρήση των σωμάτων των ηθοποιών ως μεταφορικά μέσα καθώς και η οπτική επαφή σε απόσταση αναπνοής με τα μουσικά όργανα προσφέρουν στα παιδιά ποίκιλλα οπτικά ερεθίσματα και βοηθούν στην όξυνση της αντίληψης αλλά και της φαντασίας.

Συντελεστές:

Παίζουν: Γιώργος Λούντζης , Δώρα Καλέση ,Κάτια Ανδριανάκου

Κείμενο: Ρία Νερούτσου ,Λευτέρης Ντρούβας

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Ντρούβας

Μουσική: Κάτια Ανδριανάκου

13/11/2016

}

11:30

απο €8

1 ΩΡΑ

Πρεμιέρα Kυριακή 13 Νοεμβρίου και κάθε 2η Κυριακή του μήνα

Τιμή στην προπώληση 8 ευρώ

Τιμή εισιτηρίου στο ταμείο 10 ευρώ / 8 ευρώ άνεργοι-φοιτητές

Στα 4 άτομα το 1 έχει  δωρεάν είσοδο (30 ευρώ)